Omgeving

Lauwerzijl ligt aan de rand van het Lauwersmeer en in één van de  mooiste gebieden van Nederland. Lauwerzijl is omgedoopt tot Fruitdorp Lauwerzijl omdat er in het hele dorp fruitbomen staan. Deze worden door de bewoners gezamenlijk onderhouden.  Het gebied leent zich goed voor mooie tochten op de fiets, wandelend en met de boot.

U kunt uw eigen fiets meenemen en stallen in de schuur. Maar u kunt ook een fiets bij ons huren. Wandelkaarten en fietskaarten zijn in de bed en breakfast aanwezig.

Het Nationaal Park Lauwersmeer is een uniek park dat een scala aan mogelijkheden biedt om heerlijk te recreëren. Varen, zwemmen, surfen, zeilen, wandelen, vissen, vogels kijken; het kan er allemaal. Zie ook de website van het Nationaal Park Lauwersmeer: https://lauwersmeer.groningen.nl

Op 3 kilometer afstand ligt Zoutkamp. Zoutkamp is een pittoresk dorpje helemaal bovenin Nederland in gemeente De Marne, gelegen aan de voet van het Nationaal Park Lauwersmeer. Het is een dorp met een hecht hart en rijke geschiedenis. Vroeger was Zoutkamp een tactisch belangrijke verdedigingsschans, tegenwoordig is het vissersdorp vooral bekend door de Hollandse garnaal en de visserij.

Bij Zoutkamp komen de rivieren het Reitdiep, de Lauwers en het Hunsingokanaal bij elkaar, een samenvloeiing van wateren uniek in Europa. Ook bezit Zoutkamp met diverse sluizen en bruggen de grootste concentratie monumentale kunstwerken ter wereld.

Dankzij de uitmuntende ligging aan het ruime water, de zichtbare historie, de mooie vergezichten en Nationaal Park Lauwersmeer om de hoek, is Zoutkamp in de loop der jaren een toeristische trekpleister geworden. Op fietsafstand ligt dit prachtig vissersdorpje met een museum, restaurant en de lekkerste vis.

En wat dacht u van het Wad? Of het Lauwersmeer met zijn unieke struinpaden. Of breng een bezoek aan Lauwersoog of Schiermonnikoog. Wij garanderen u “U komt nog eens terug”.

In een half uur bent u met de auto in Groningen of 10 minuten met de trein. Of naar Leeuwarden welke in 2018 cultureel hoofdstad was, u bent met de trein vanuit Grijpskerk in 15 minuten in Leeuwarden. Twee steden met een uniek, eigen karakter en beide beslist een bezoekje waard.

Het gezellige centrum van Kollum of Dokkum nodigt uit tot winkelen.

Vogelkijkhutten in het Lauwersmeergebied

In het Westerkwartier

Visit Groningen

Wandelroutes

In ons B&B Uitrust ligt een informatiemap met ideeën voor uitstapjes in de buurt.